‘Griekenland mist doelen begrotingstekort’

De Griekse minister van Financiën Evangelos Venizelos heeft vanavond kabinetsberaad over de begroting. Foto AP / Petros Giannakouris

Griekenland gaat er niet in slagen de begrotingsdoelstellingen voor dit en volgend jaar te halen, omdat het land een nog grotere recessie wacht dan al werd voorspeld. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters voorafgaand aan een Griekse kabinetsvergadering over het vaststellen van de begroting.

Griekenland verwacht dat het begrotingstekort dit jaar 8,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp) zal bedragen, terwijl het 7,6 procent als doelstelling had, aldus twee bronnen. Uit de ontwerpbegroting voor volgend jaar blijkt dat het tekort wordt teruggebracht naar 6,8 procent, terwijl in het Europese reddingsplan op 6,5 procent werd gemikt.

Het Griekse kabinet vergadert vanavond over de begroting voor volgend jaar.