Vrouw gaat Quote leiden

Mirjam van den Broeke (34) wordt de eerste vrouwelijke hoofdredacteur van zakenblad Quote. Ze is de opvolger van Sjoerd van Stokkum die op 1 november vertrekt. Van Stokkum was sinds 2007 hoofdredacteur van het tijdschrift. Quote had in het tweede kwartaal van 2011 een betaalde oplage van 46.000 exemplaren, drieduizend meer dan een jaar eerder. Eerder waren Peter van der Klugt, Mark Blaisse en Jort Kelder verantwoordelijk voor het blad. „Na 25 jaar testosteron aan het roer dacht de directie: het wordt wellicht tijd voor iets anders. Iets blonds op hoge hakken”, aldus de uitgever van Quote. In 2004 liep Van den Broeke stage bij Quote, in 2006 kreeg ze een vaste aanstelling. Vorig jaar publiceerde ze samen met De Pers-columniste Femmetje de Wit het boek Wat wil de man? Dit jaar komen zij met een vervolg, Wat wil de vrouw?

Van den Broeke zal worden geadviseerd door Jort Kelder, die dertien jaar hoofdredacteur van Quote was.