Vitesse en Heerenveen in evenwicht

itesse heeft in een matig duel de punten gedeeld met sc Heerenveen. In Arnhem vonden beide ploegen pas in een knotsgekke slotfase het net: 1-1. Wilfried Bony leek twee minuten voor tijd de matchwinnaar te worden, maar in de extra tijd stak Jeffrey Gouweleeuw daar een stokje voor.

Heerenveen speelde meer verzorgd dan Vitesse en kreeg via Luciano Narsingh de eerste kans van de wedstrijd, meldt persbureau Novum. Aan de andere liet de thuisploeg echter al snel van zich horen via Giorgi Chanturia, die met een hard schot in de korte hoek op Piet Velthuizen stuitte. Vitesse kreeg via Bony, Chanturia en Guram Kashia nog enkele kansen voor rust.

In de tweede helft was Daryl Janmaat dicht bij een treffer voor Heerenveen, maar via Velthuizen en de lat ging zijn schot over. Het spel golfde in het vervolg op en neer met kansen aan beide kanten. Bony kreeg tien minuten voor tijd een grote mogelijkheid, maar Brian Vandenbussche redde met zijn benen.

De Ivoriaanse spits leek Vitesse in de 88e minuut alsnog drie punten te bezorgen door een voorzet van Chanturia van dichtbij binnen te tikken. Gouweleeuw schoot in blessuretijd echter de 1-1 binnen na doorkoppen van invaller Gerald Sibon, waardoor Vitesse voor het eerst dit seizoen thuis niet tot winst kwam.

Voor Vitesse verandert er weinig op de ranglijst. De ploeg van trainer John van den Brom blijft zesde met veertien punten. Heerenveen bezet de tiende plaats met tien punten.

Eerder vanavond won Utrecht met 3-0 van RKC Waalwijk. De wedstrijd tussen Roda JC en NAC breda is nog bezig.