Uitgelicht zaterdag

Scene uit de film Frost/Nixon (2008) (L to R) Disgraced former president Richard Nixon (FRANK LANGELLA) faces off against jet-setting TV personality David Frost (MICHAEL SHEEN) in a new drama from Oscar®-winning director Ron Howard--"Frost/Nixon". Photo Credit: Ralph Nelson Copyright: © 2007 Universal Studios. ALL RIGHTS RESERVED.

Film

Flying Down to Rio (Thornton Freeland, 1933, VS). Musical waarin Gene Raymond bezwijkt voor exotische Dolores Del Rio is vooral memorabel vanwege het fameuze dansnummer op een vliegtuig en als de eerste film waarin Fred Astaire en Ginger Rogers als een koppel optreden. BBC2, 14.15-15.40u.

An American in Paris (Vincente Minnelli, 1951, VS). Schitterende MGM-musical laat Gene Kelly, op de klanken van Gershwin, een Amerikaanse droom belichamen: die van een arme kunstenaar in Parijs. In de kleurrijke finale van de film waarin Kelly Leslie Caron het hof maakt en tussendoor wat Parijse straatkinderen I Got Rhythm leert, komen de tekeningen en schilderijen van Toulouse-Lautrec en andere schilders letterlijk tot leven in een enerverend ballet. Ander hoogtepunten: Kelly’s solonummer ’S Wonderful en zijn pas de deux met Caron langs de Seine. BBC2, 15.40-17.30u.

Frost/Nixon (Ron Howard, 2008, VS/GB/F). De vanwege het Watergate-schandaal afgetreden president Richard Nixon wil rehabilitatie, de Britse talkshowpresentator David Frost wil een bekentenis. De kampioenen verzamelen een sterk team om zich heen, bereiden zich gedegen voor. De kampen intimideren elkaar en underdog David Frost krijgt alle hoeken van de ring te zien. Totdat hij op de valreep de kracht vindt om terug te slaan. BBC2, 22.45-00.40u.

A Civil Action (Steven Zaillian, 1998, VS). Verdienstelijke verfilming van nonfictionbestseller van Jonathan Harr reconstrueert een milieuzaak, aanhangig gemaakt door de in dure Italiaanse kostuums gestoken advocaat Jan Schlichtmann (John Travolta), die zich specialiseerde in het afdwingen van hoge schadevergoedingen. Oscarnominatie voor Robert Duvall als onverstoorbare advocaat van een schatrijke firma. SBS6, 23.35-01.45u.

Informatief

Frost on Nixon. Voorafgaand aan de film Frost/Nixon een gesprek met David Frost over de moeizame onderhandelingen met Nixons adviseurs over het interview met de ex-president. Frost verwierf in 1977 wereldwijde bekendheid met zijn interviews met de Amerikaanse president Richard Nixon, die in 1973 om het Watergateschandaal was afgetreden. Op een vraag van Frost over de wettigheid van Nixons acties, zei deze destijds „Well, when the president does it, that means that it is not illegal.” De speelfilm begint om 22.45 uur, op dezelfde zender. BBC2, 20.00-22.00u.

Tod beim Atlantikflug – Charles Nungesser und sein Weisser Vogel. De eerste trans-Atlantische vlucht van Charles Lindbergh, moge bekend zijn, maar wie kent Charles Nungesser nog? Twee weken voor Lindberghs vlucht, deden Nungesser en zijn navigator François Coli een poging. Op 8 mei 1927 stegen ze op in het vliegtuig L’Oiseau Blanc (Witte Vogel) vanuit Parijs naar New York. De twee werden nooit meer terug gezien. Arte, 20.15-21.05u.

Amusement

Junior Songfestival 2011. Nationale Finale van de kinderversie van het Eurovisie Songfestival. Vijf deelnemers zijn nog over met hun liedjes: de winnaar mag Nederland vertegenwoordigen tijdens het Internationale Junior Songfestival, dat dit jaar plaatsvindt in Armenië op 3 december Ned.3, 18.55-20.01u.

Opium. De culturele talkshow met Cornald Maas is voor het eerst te zien op zaterdagavond. In deze uitzending acteur Jon van Eerd over hoe je een publiek bespeelt en schilder Jasper Krabbé over Dali’s fascinatie voor de schilderijen van Vermeer. Met optreden van jazzgitarist Anton Goudsmit. Ned.2, 22.35-23.10u.