Overgangsraad kondigt tweedaagse wapenstilstand Sirte af

In en rondom Gaddafi's geboorteplaats wordt nog steeds hevig gevochten. Foto AFP / Aris Messinis

De Libische Nationale Overgangsraad heeft een wapenstilstand van twee dagen afgekondigd voor de belegerde stad Sirte. De wapenstilstand geeft de inwoners van de stad de kans om veilig te vluchten. Dat meldt persbureau Reuters.

Honderden inwoners van Sirte verlieten de geboortestad van de verdreven Libische leider Gaddafi de afgelopen dagen al. Sirte is een van de laatste bolwerken van Gaddafi-strijders en de krachten van de Nationale Overgangsraad, gesteund door gevechtsvliegtuigen van de NAVO, hebben de gevechten de afgelopen dagen geïntensiveerd.

Eerder vandaag meldde een rebellenleider dat de anti-Gaddafi-strijders Sirte helemaal hebben omsingeld en afgesloten. Vorige week werd al bekend dat de haven, het vliegveld en de militaire basis van Sirte in handen is van de rebellen.

Sirte is één van de twee laatste bolwerken van Gaddafi. In het andere, Bani Walid, stuiten de troepen van de Nationale Overgangsregering, ook nog altijd op verzet.