‘Syrische troepen heroveren Rastan’

Na vijf dagen van felle gevechten hebben Syrische overheidstroepen de stad Rastan weer heroverd. Dat meldt persbureau Reuters op basis van informatie van activisten.

Volgens Rami Abdul-Raham, hoofd van het in Groot-Brittannië gehuisveste Syrisch Observatorium voor Mensenrechten, hebben de regeringstroepen zich over Rastan verspreid. Deserteurs van het regeringsleger, die Rastan in hun macht hadden, hebben zich teruggetrokken.

De berichten zijn onmogelijk te verifiëren, omdat er nauwelijks onafhankelijke waarnemers zijn in Syrië. Ook hebben de regeringstroepen hebben het telefoonverkeer geblokkeerd, waardoor er bijna geen informatie van de inwoners van Rastan naar buiten komt.

De gevechten in Rastan begonnen dinsdag en zijn volgens het Observatorium een van de meest intensieve gevechten sinds de opstand tegen het regime van Bashar Assad begon.


Grotere kaart weergeven