Schaarhand, gumvingers en tafelpoten

Dr. Zeepaard kreeg weer veel post. Over haren die vreemde talen vertalen, over een computerscherm op je buik, over geld dat op je rug groeit en nog veel meer. Floor van der Steenhoven (7 jaar) bedacht een knutselmens. “Een meisje dat altijd kan tekenen”, zo schrijft Floor, “want: ze heeft tekenpapier als haar en ze heeft een bureaulamp op haar schouder en ze heeft pennen, potloden, een schaar en een gum als handen, en haar benen zijn tafelpoten en op haar buik heeft ze een rekenmachine. Leuk hé?” Dr. Zeepaard denkt dat Floor zelf vast ook van tekenen houdt.

Ook een idee voor een handig extra onderdeel van een mens? Stuur een tekening of knutselwerk naar:

Dr. ZeepaardRedactie wetenschapNRC HandelsbladPostbus 89873009 TH Rotterdam

De mooiste inzendingen komen in de krant en worden beloond met een Dr. Zeepaard T-shirt.