Roda verslaat NAC in doelpuntrijk duel

Roda JC heeft in een doelpuntrijk duel de punten in eigen huis gehouden tegen NAC Breda. De ploeg van trainer Harm van Veldhoven sleepte een 4-3 zege uit het vuur. Sanharib Malki (2), Laurent Delorge en Ruud Vormer scoorden voor de thuisploeg. Aan de andere kant vonden Ömer Bayram, Nemanja Gudelj en Alex Schalk het net.

Roda liep vorige week nog tegen een zeperd aan tegen PSV, maar daar was tegen NAC weinig van te merken. De thuisploeg speelde sterk en kwam na tien minuten aan de leiding. Een voorzet van Jimmy Hempte belandde op het hoofd van Mads Junker. Doelman Jelle ten Rouwelaar bracht in eerste instantie redding, maar in de rebound was het via Malki raak.

Na een klein half uur verdubbelde Roda de score. Junker en Delorge combineerden er op los, waarna laatstgenoemde het karwei afmaakte. Ondanks de overhand van de Limburgers wist Bayram in de 31e minuut iets terug te doen. Roda had echter een snel antwoord paraat. Malki wist met een afstandsschot Ten Rouwelaar te verrassen.

In de tweede helft kwam NAC opnieuw terug in de wedstrijd. Gudelj maakte een voorzet van Schalk af. Roda wist de marge vijf minuten later alweer te vergroten. Vormer trof van afstand doel: 4-2. Een rake kopbal van Andreas Lasnik kon Roda ook niet meer verontrusten.

    • Lex Boon