Raddraaiers te zien op billboards

Justitie vertoont foto’s van twee verdachten van rellen bij De Kuip op billboards in het centrum van Rotterdam. Gisteren en vandaag zijn de foto’s te zien op schermen aan weerszijden van de zogenoemde Koopgoot, en bij zeven supermarkten in de regio. Als de verdachten zich melden, verdwijnen ze van het scherm.

Bij de rellen op 17 september, die begonnen als een protestmars tegen de directie van Feyenoord, probeerden enkele tientallen relschoppers door te dringen tot het Maasgebouw bij De Kuip. De politie arresteerde tot nu toe achttien verdachten.

De foto’s op de billboards zijn in de winkels tien keer per uur te zien, tien seconden per keer. Het zijn foto’s die afgelopen week ook al zijn getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht en op websites van de politie, maar zonder resultaat. Foto’s van drie nieuwe verdachten, die donderdag op internet zijn gezet, worden nog niet op de billboards getoond. Maar als deze mannen de komende week niet worden gevonden, gebeurt dat waarschijnlijk alsnog, aldus het OM.