Kortkolom vooraan

‘Banken voor Grieken laten meebetalen verergerde de crisis’

Door een onzer redacteuren

Brussel. Het besluit op 21 juli van de leiders van de eurozone banken te laten meebetalen aan de redding van Griekenland, heeft de eurocrisis verergerd. Dat zeggen Europese ambtenaren, mensen uit het bankwezen en diplomaten in deze krant. Sommigen spreken van een „fiasco”. „Dit kan het eind van de euro zijn”, zegt een diplomaat van een euroland. Pagina 18 en 19

Groeiend tekort in noorden aan huisartsen

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. De noordelijke provincies kampen met een groeiend tekort aan huisartsen. Dat blijkt uit cijfers van de huisartsopleiding Groningen, die basisartsen opleidt tot huisarts voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. In 2010, 2011 en voor 2012 meldden zich telkens 17 procent te weinig geschikte artsen aan. Pagina 6

Grote privatiseringen in senaat buiten schot

Hilversum. Bij het parlementaire onderzoek naar privatiseringen en verzelfstandigingen dat de Eerste Kamer gaat doen, blijven de meest controversiële zaken buiten beschouwing. „Dit onderzoek wordt helemaal niks”, zegt econoom Sweder van Wijnbergen in een vraaggesprek in deze krant. Hij pleit er voor NS en ProRail weer te laten fuseren. Economie, pagina 4 en 5

Kobe Bryant naar Italië

Rotterdam. De Amerikaanse sterbasketballer Kobe Bryant (LA Lakers) gaat voorlopig bij Bologna spelen. Door een arbeidsconflict ligt het profbasketbal in Noord-Amerika stil. Economie, pagina 25