Kort economie

Consortium bouwt omstreden A4-traject

Rotterdam. Rijkswaterstaat is van plan de realisatie van het A4-traject Delft-Schiedam te gunnen aan de combinatie A4ALL, bestaande uit Boskalis, Heijmans en VolkerWessels. Dat maakte Heijmans vrijdag bekend. Het aandeel voor Heijmans bedraagt meer dan 125 miljoen euro. De werkzaamheden starten, na definitieve gunning, in 2012 en zijn naar verwachting in 2015 gereed, meldt Heijmans. (Novum)

ING rondt verkoop Car Lease aan BMW af

Rotterdam.ING Groep heeft de verkoop van onderdeel ING Car Lease aan BMW afgerond. Dat heeft de financiële instelling vrijdag bekendgemaakt. De voorgenomen verkoop werd op 8 juli van dit jaar aangekondigd. De verkoopopbrengst bedraagt 700 miljoen euro.

(Novum)

‘Kodak overweegt faillissement’

New York. Het aandeel van fototoestellenfabrikant Kodak is vrijdag ingestort nadat persbureau Bloomberg had gemeld dat het bedrijf zou overwegen om zich failliet te laten verklaren. Bloomberg maakte bekend dat Kodak hierover in gesprek was met advocaten. Het aandeel daalde daarop met bijna 70 procent. De Eastman Kodak Group ondervindt grote concurrentie van mobiele telefoons. Het bedrijf zou een sterfhuisconstructie overwegen waarbij patenten op digitale fotografie verkocht zouden kunnen worden. (AFP)