hotel van de week

Boetiekhotel Julien in Antwerpen heeft slechts twee kleine maartjes.

Zul je net zien: verheug je je op een lekker avondje allenig lummelen in de hotelspa, is die van Hotel Julien net gesloten, wegens ‘onvoorziene omstandigheden’. Kijken mag wel: de sauna en het stoombad liggen in de 16de-eeuwse kelders van het pand. Op afspraak kun je er worden gemasseerd, of een schoonheidsbehandeling krijgen.

Boetieker dan Julien, gelegen in een achterafstraatje in het centrum van Antwerpen, krijg je hotels niet. Rustig, vriendelijk, smaakvol, met veel hout, steen en wit en een ruime lounge vol designklassiekers uit de modernistische school. Aan de muren hippe kunstfotografie, een samenwerking met een galerie. Op de derde verdieping is een ruim dakterras, met weids uitzicht over de stad.

Mouche van Hool, afkomstig uit de reclamewereld, begon het naar haar zoon genoemde hotel in 2004 met één pand, daarvoor een veilinghuis voor postzegels. Vorig jaar voegde ze er een tweede, aan de achterkant aanpalend pand aan toe. Hotel Julien slingert zich sindsdien in een u-vorm om het plaatselijke Jongeren Advies Centrum heen.

Elke kamer is net iets anders. Kamer 23 – uit de duurste categorie Experience – is bijvoorbeeld ruim, licht en vooral heel hoog. Houten vloer en plafond, voor de tv een bank vol kussens, een groot bureau, Nespresso-apparaat met cups, een goddelijk bed.

De badkamer heeft een ruimbemeten bad en een regendouche, oud marmer op de vloer en producten van het hippe New Yorkse Malin+Goetz. Het is het soort serene hotelkamer dat je je doet voornemen het thuis eindelijk serieus aan te gaan pakken met opruimen en weggooien.

Julien heeft maar twee kleine maartjes: de muzak (waarom niet gewoon stil in de gang en de ontbijtzaal?), en het huisparfum. De kruidige pioenrozengeur (Pivoine Imperiale van Esteban, te koop aan de balie) is verre van onaangenaam, maar net een snippertje te aanwezig in de kamer.

Bijzonderheden

Hotel Julien heeft 22 kamers. Vergaderen en feesten kan er met maximaal 50 personen.

Locatie

Korte Nieuwstraat 24, B-2000 Antwerpen

0032 3 2290600

Prijs per kamer

Variërend tussen 195 en 295 euro, inclusief ontbijt

Milou van Rossum