'Hij moet zo'n mooi, verlegen meisje hebben'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Robin en Ilona.

Voor

Robin: „Mijn relatie van negen maanden is sinds zes weken voorbij. Ik heb het uitgemaakt. Ik heb er lang over nagedacht, maar ik vond dat ik de stap moest zetten.”

Ilona: „Ik ben sinds twee maanden vrijgezel. Hij was mijn tweede lange relatie: een halfbloedje, half Arubaans, heel mannelijk en beschermend. Daar val ik op.”

Hij: „Mijn vriendin vroeg veel aandacht van mij. Als ze belde dacht ik niet: ‘Yes! Gezellig.’ Dan houd je jezelf voor de gek.”

Zij: „We ontgroeiden elkaar een beetje. We zijn allebei druk met school en hadden steeds minder tijd voor elkaar.”

Hij: „Ik woon in een huis met zeven jonge mensen, merendeels werkend, en op één na allemaal single. Ik ben nooit alleen.”

Zij: „Mijn eerste vriend was heel actief, ik ging met hem bowlen en naar pretparken en terrasjes. Het ging uit omdat hij me belazerd had. Niet zo leuk. Ik was vooral boos. Ik kan hem nog steeds wel wurgen als ik hem tegenkom.”

Hij: „Ik wil bevriend zijn met een vrouw, en hoe meer eigen plannen en ambities ze heeft, hoe beter. Mijn werk is niet van negen tot vijf, ik kan niet altijd iets leuks doen. Dat moet ze snappen.”

Zij: „Ik geniet van het leven, ik ben niet op zoek. Ik wil later ook geen traditioneel gezin. Trouwen doe ik liever niet, en aan kinderen moet ik voorlopig ook niet denken. Ik vind het zo burgerlijk allemaal.”

Na

Zij: „Mijn eerste indruk was:…”

Hij: „…niet mijn type. Ze is kunstzinniger dan de vrouwen met wie ik omga. Ze had een opmerkelijk kapsel: aan de ene kant lang, aan de andere kant heel kort geknipt.”

Zij: „Het is een leuke jongen om te zien, maar hij is lief, dat straalt hij uit. Ik zoek dat mannelijke. We hadden wel veel te bespreken, het ging goed.”

Hij: „Zij was het meeste aan het woord; het is vaak andersom bij mij, maar ik ging op in haar verhalen. Ze is avontuurlijker dan ik: ze is vaker verhuisd, vaker van vrienden gewisseld. Ze heeft meer mensen met zware problemen om zich heen. Dat vormt haar wel, denk ik.”

Zij: „Zijn werk klonk leuk, daar heeft hij echt passie voor. Hij heeft mazzel gehad met zo’n baan.”

Hij: „Ik heb betaald: twee wijn, twee bier. Daarna vroeg ik om haar Facebook-gegevens, want ik ben benieuwd naar de foto’s die ze maakt.”

Zij: „Zijn telefoon heeft internet, maar hij kon mijn pagina niet vinden, dus toen gaf ik ook mijn telefoonnummer. Ik weet niet of hij daar nog iets mee doet. Het maakt ook niet uit. Het klikte superleuk, maar meer op vriendschappelijke basis.”

Hij: „Wellicht dat we nog mailen. Ik zou best een persoonlijke band met haar kunnen opbouwen, maar niet als mijn vriendin.”

Zij: „Ik denk dat hij zo’n mooi, verlegen meisje moet hebben. Hij zou haar wegwijs kunnen maken.”

Hij: „Ik laat dat daten nu weer even lekker rusten.“

    • Sandra Heerma van Voss