Heracles verslaat Graafschap, FC Zwolle wint periodetitel

Heracles Almelo heeft gisteren de competitiewedstrijd tegen De Graafschap met 2-0 gewonnen. Glynor Plet schoot de thuisploeg met zijn zesde seizoenstreffer na elf minuten op voorsprong. Luis Pedro besliste het duel in blessuretijd. Heracles steeg van de elfde naar de achtste plaats, De Graafschap blijft zestiende in de eredivisie.

Heracles speelde een goede eerste helft tegen De Graafschap, dat op achterstand kwam na een fout van Xhelil Abdulla. Plet passeerde doelman Yves de Winter met een lob. Na rust kreeg Rydell Poepon een goede kans op de gelijkmaker, maar had Heracles de beste mogelijkheden. Pedro besloot het duel met zijn eerste treffer in de eredivisie.

FC Zwolle heeft de eerste periodetitel van de eerste divisie gewonnen. De ploeg van trainer Art Langeler won met liefst 7-3 van Telstar en profiteerde van de 1-0 nederlaag van FC Eindhoven, dat aan een gelijkspel genoeg had gehad voor de eerste periodetitel, bij MVV. Beide ploegen hebben na acht wedstrijden zeventien punten, maar het doelsaldo van FC Zwolle is beter.

Jonathan Reis brengt in oktober een bezoek aan PSV, zodat de club kan bekijken hoe hij er fysiek voor staat. De Braziliaanse spits herstelt van een zware knieblessure die hij in december opliep. „Ik juich het enorm toe dat die jongen hier naartoe komt, zodat we hem fysiek goed kunnen bekijken”, zei trainer Fred Rutten.

Reis heeft nu geen contract, omdat PSV het niet aandurfde de optie voor contractverlenging te lichten. Rutten durfde niet te zeggen of de spits in de toekomst weer voor PSV zal spelen. De komst van Reis naar Nederland is opvallend, omdat hij maanden niets van zich liet horen. Intussen heeft Rutten wel contact gehad met de aanvaller, die eerder worstelde met een cocaïneverslaving.

Reis raakte in december geblesseerd toen de huidige PSV-doelman Przemyslaw Tyton, toen in dienst van Roda JC, tegen hem aan viel. De spits verdraaide zijn rechterknie en scheurde verschillende banden. Hij werd geopereerd in de VS en revalideerde daarna in zijn geboorteland. (Novum)