Flinke file richting Zeeuwse stranden

Prima weertje voor op het strand dit weekend. Foto NRC / Roel Rozenburg

Het mooie weer en de afsluiting van de Vlaketunnel op de A58 zorgen voor drukte op de wegen naar het strand in Zeeland. Het verkeer tussen Bergen op Zoom en Vlissingen staat op meerdere plekken vast, meldt de ANWB. De Vlaketunnel blijft tot morgen 17.00 uur dicht voor werkzaamheden.

Rond 12.30 uur stond er richting het strand 15 kilometer file. De ANWB meldt dat de vertraging kan oplopen tot twee uur. Ook de andere kant op, richting Brabant, staan voor de Vlaketunnel over 5 kilometer auto’s vast.

De werkzaamheden aan de tunnel zijn in het weekend gepland zodat zo min mogelijk mensen er last van zouden hebben. Bij het maken van de planning was geen rekening gehouden met de nazomer dat al dagenlang voor strandweer zorgt.

Ook morgen valt er nog volop te genieten van het zomerweer. Er worden dan opnieuw files verwacht op de wegen in Zeeland.