FC Utrecht ruim langs RKC Waalwijk

FC Utrecht heeft in eigen huis een ruime overwinning op RKC Waalwijk behaald. De ploeg van trainer Erwin Koeman was de Waalwijkers met 3-0 de baas. Rodney Sneijder, Johan Martensson en Jacob Mulenga vonden het net. Geoffrey Castillion kreeg vlak voor rust zijn tweede gele kaart bij RKC.

Utrecht begon goed aan het duel en kreeg al snel de eerste mogelijkheid via Mulenga, maar die zag zijn kopbal gepakt worden door doelman Jeroen Zoet. De thuisploeg kwam na een kwartier wel op voorsprong. Na een overtreding van Sander Duits op Nana Asare schoot Sneijder een vrije trap knap binnen.

RKC ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar moest dat wel doen met een man minder. Castillion werd vier minuten voor de onderbreking met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. In de 63e minuut haalde Martensson echter de spanning uit de wedstrijd door een voorzet van Mulenga bij de eerste paal binnen te tikken.

Mulenga maakte er tien minuten voor tijd zelf nog 3-0 van door een strafschop te benutten. Scheidsrechter Tom van Sichem legde de bal op de stip na een overtreding van Henrico Drost op Ismo Vorstermans.

Utrecht stijgt door de zege naar de achtste positie met twaalf punten. RKC staat een plaats hoger met dertien punten.