Eerste billboardhooligan Kuiprellen meldt zich bij politie

Het plaatsen van foto’s op billboards met daarop hooligans die betrokken waren bij de Kuiprellen sorteert direct effect. Een dag na publicatie meldde de eerste verdachte zich bij de politie. Het gaat om een 20-jarige man uit Barendrecht. Hij is de twintigste verdachte die is aangehouden voor de belaging van het Maasgebouw op 17 september.

De politie besloot gisteren toch over te gaan op het tonen van verdachten via billboards in het stadscentrum en schermen in supermarkten in de regio. De beelden waren eerder al online gezet en in Opsporing Verzocht vertoond, maar dat leverde niet genoeg op.

Andere verdachten worden opgeroepen zichzelf vrijwillig te melden. Daarmee kunnen ze in sommige gevallen nog voorkomen dat beeldmateriaal van ze wordt gepubliceerd. Het is voor het eerst dat hooligans werden afgebeeld op billboards.