De nieuwe troef van Tavi (nu 15)

Als twaalfjarige maakte Tavi Gevinson furore met haar modeblog Style Rookie. Ze plaatste foto’s van zichzelf en haar bizarre kledingcombinaties, maar wat vooral indruk maakte waren de bijzonder gevatte en hilarische commentaren die ze onder die foto’s schreef.

Inmiddels is Tavi 15, en de oprichter en hoofdredacteur van een nieuw project: RookieMag.com, een online magazine voor tienermeisjes. Ze begon met dit magazine omdat ze de bestaande websites en tijdschriften voor deze doelgroep veel te oppervlakkig vond. Op Rookie zul je Justin Bieber dan ook niet tegenkomen.

Tavi verzamelde een groot team van gelijkgestemden om zich heen, dat sinds 5 september driemaal daags bericht over uiteenlopende onderwerpen. Van school tot liefde en van literatuur tot – uiteraard – mode, altijd met een alternatieve en hier en daar feministische inslag.

En ook dit blog is behoorlijk goed geschreven en daardoor ook interessant voor wie de middelbare school al ver achter zich heeft liggen. Nathalie Wouters