Afghanistan overhandigt Pakistan bewijs van moord Rabbani

Afghanen dragen de kist met daarin Burhanuddin Rabbani tijdens diens uitvaart op 23 september. Foto AP / Ahmad Masood

De Afghaanse geheime diensten hebben bewijs overlegd aan de Pakistaanse autoriteiten omtrent de dood van Burhanuddin Rabbani. De stukken zouden aantonen dat de aanslag op de oud-president van Afghanistan in Pakistan is voorbereid.

Het stadsdeel Satellite van het bij de grens met Afghanistan gelegen Quetta zou de bron van de plannen zijn. Daar is volgens de geheime diensten vier maanden lang gewerkt aan de aanslag met een zelfmoordterrorist. Ze hebben Pakistan adressen, foto’s en kaarten overhandigd op de ambassade in Kabul.

Rabbani probeerde een vredesverdrag te bespreken met de Talibaan toen hij werd vermoord. De aanslag zou beraamd zijn door de Quetta Shura, de plaatselijke Talibaanmachthebbers. De terreurgroep heeft de aanslag tot nog toe niet opgeëist.

Reportage over gevolgen dood Rabbani: