Woordvoerder regime Gaddafi gevangen genomen

Moussa Ibrahim tegenover de pers in augustus. Vandaag zei hij dat de gevangengenomen 'huurlingen' het goed maken en dat Gaddafi nog jaren kan blijven vechten. Foto AP / Dario Lopez-Mills
Moussa Ibrahim tegenover de pers in augustus. Vandaag zei hij dat de gevangengenomen 'huurlingen' het goed maken en dat Gaddafi nog jaren kan blijven vechten. Foto AP / Dario Lopez-Mills Moussa Ibrahim tegenover de pers in augustus. Foto AP / Dario Lopez-Mills

De woordvoerder van het afgezette regime van Moammar Gaddafi, Moussa Ibrahim, is opgepakt.

Dat hebben commandanten van de Nationale Overgangsraad (NTC) laten weten, meldt persbureau AFP. Ibrahim werd even buiten de geboorteplaats van Gaddafi, Sirte, in vrouwenkleding gearresteerd. Ibrahim was sinds de val van Tripoli een van laatste zichtbare figuren van het regime van Gaddafi in Libië.

Tijdens een persconferentie eerder deze maand liet Ibrahim nog weten dat Gaddafi het goed maakt en optimistisch is. Hij zou bereid zijn “nog jaren” te vechten tegen de nieuwe machthebbers. Het is onbekend waar Gaddafi zich op dit moment bevindt. Enkele leden van zijn regime zijn naar Niger gevlucht, andere loyalisten verschansen zich in de laatste twee pro-Gaddafi-bolwerken in Libië: Sirte en Bani Walid.

Interactieve graphic: Onrust in de Arabische wereld