Weer

Na een sombere, natte en koele zomer is het nu al een aantal dagen zonnig en warm (na)zomerweer. De komende dagen blijft het nog even zomeren, pas na het weekend volgt een weersverandering.Nadat het vandaag op veel plaatsen in het binnenland zo’n 25 graden is geweest, blijft het vanavond nog lang aangenaam. Uiteindelijk daalt de temperatuur vannacht naar 10 graden op de zandgronden tot 15 graden aan zee en in de grote steden. Er ontstaat wat nevel of een enkele mistbank.

Morgenochtend lost nevel of mist snel op en is het wederom een zonnige dag. Voor het middaguur is het op veel plaatsen al 20 graden of meer. De maximumtemperatuur komt uit op 22 graden op de Waddeneilanden, 24 graden in de kustprovincies en 25 tot 27 graden in het binnenland. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig. Ook het weekend staat in het teken van de nazomer. Zaterdag lijkt de beste stranddag te worden want dan wordt het 20 graden op de Waddeneilanden tot 23 graden in Zeeland. Met 25 graden is het landinwaarts nog iets warmer. Het is opnieuw zonnig en er staat weinig wind. Zondag steekt er een westelijk windje op. Maandag is het ook nog mooi, daarna wordt het koeler en wisselvalliger.