Volleybal: Italië wint van Oranje

Door de nederlaag van de Nederlandse volleybaldames op het EK wordt kwalificatie voor de Olympische Spelen moeilijk.

De Nederlandse volleybalvrouwen zijn gisteren uitgeschakeld op het EK. In de kwartfinale was gastland Italië in vier sets te sterk: 21-25, 20-25, 25-21, 18-25. Door de nederlaag is kwalificatie voor de Olympische Spelen ook moeilijk. Oranje loopt het WK mis en is nu aangewezen op olympische kwalificatietoernooien. De eerste set in Monza nam Italië voorsprong en die marge liep Nederland niet meer in. In het tweede bedrijf had Oranje een vroege voorsprong, maar kwam Italië terug. De derde set werd door Oranje eenvoudig gewonnen. Italië liep in de vierde set vlot vijf punten weg. Turkije bereikte gisteren ook de halve finale door Rusland verrassend met 3-0 te verslaan. (Novum)