Vliegtuigongeluk in Indonesië, vrees voor achttien doden

In het westen van Indonesië is vandaag een klein vliegtuig neergestort. Gevreesd wordt dat geen van de achttien mensen aan boord het overleefd hebben.

Het toestel, een CASA C212, was halverwege een vlucht van een uur tussen de provincies Noord-Sumatra en Aceh toen contact met de luchtverkeersleiding verbroken werd. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van Vervoer weten aan persbureau AP. Inwoners van Bahorok zouden hebben gezien dat het vliegtuig - dat vijftien passagiers en drie personeelsleden aan boord had - daar neerstortte. Reddingsteams zijn onderweg.

In Indonesië, een land met 240 miljoen inwoners, komen ongelukken met vliegtuigen, treinen en veerboten de laatste jaren veel voor. Veel van de ongelukken worden toegeschreven aan slechte veiligheidsstandaarden en het feit dat er vaak te veel mensen aan boord zijn.