Van Zon weer op vrije voeten na twee dagen verhoor

Voormalig model Talitha van Zon is weer vrij nadat ze de afgelopen twee dagen is verhoord door de Marechaussee. Dat meldt De Telegraaf vanmorgen.

Van Zon had een verhouding met de Libiër Mutassim Gaddafi, een van de zeven zonen van de inmiddels verdreven leider Moammar Gaddafi. De Koninklijke Marechausse verdenkt haar van mensenhandel. Ze zou een vroegere vriendin bewust hebben meegenomen naar Libië om haar daar te laten verkrachten door Mutassim. Van Zon beweert dat ze de vriendin slechts meenam voor een vriendschappelijke ontmoeting met de Gaddafi-zoon.

De vriendin beschuldigde haar vorige maand in een interview in de krant van mensenhandel, smaad en bedreiging. Haar advocaat, Bram Moszkowicz, zei toen er “alles aan te doen om Van Zon door de politie te laten horen”. Afgelopen dinsdag werd ze opgepakt.

Van Zon blijft nog wel een verdachte en moet beschikbaar blijven voor het onderzoeksteam. De officier van Justitie beslist wat er verder met haar moet gebeuren.