Uitgelicht

Film

In the Land of Women (Jonathan Kasdan, 2007, VS). Door zoon van Lawrence Kasdan geschreven en geregisseerd, sensitief drama. Adam Brody belandt als 26-jarige schrijver uit Los Angeles tussen uiteenlopende vrouwen in Michigan: zijn dementerende oma Olympia Dukakis, overbuurvrouw Meg Ryan en dier opstandige tienerdochter. Net5, 20.30-22.30u.

Fallen (Gregory Hoblit, 1998, VS). Politieman Denzel Washington neemt het op tegen Satan zelf. De combinatie van occulte zaken en een thrillerstructuur werkt het eerste gedeelte van de film sterk, daarna wordt de macht van het kwaad al te geëxalteerd ingezet. Veronica, 20.30-23.05u.

Spanglish (James L. Brooks, 2004, VS). Regisseur van Terms of Endearment maakte een innemende romantische komedie over het gezin van beroemde chef-kok Adam Sandler en zijn bemoeizieke vrouw Téa Leoni. Dan doen de Mexicaanse huishoudster Paz Vega en dier dochtertje hun intrede. Familie blijkt belangijker dan lust. RTL8, 20.30-23.10u.

Lonely Hearts (Todd Robinson, 2006, VS). Verfilming van het waargebeurde verhaal over de ‘lonely hearts killers’, die het eind jaren veertig in Amerika voorzien hadden op gefortuneerde weduwen, oude vrijsters en eenzame meisjes. Regisseur Robinson is de zoon van Elmer C. Robinson (in de film gespeeld door John Travolta), een van de twee politiemannen die het dodelijke duo Martha Beck and Raymond Martinez Fernandez uiteindelijk arresteerden. Ook met James Gandolfini, Salma Hayek, Jared Leto, Laura Dern. Veronica, 23.05-01.15u.

Informatief

The marvellous Mrs Beeton. Documentaireserie over mevrouw Isabella Beeton, eind 19de eeuw een van de bekendste kookboekenschrijfsters van Engeland. Ze schreef de bestseller Mrs Beeton’s Book of Household Management in 1861, een gids over allerlei aspecten van het Victoriaanse huishouden, inclusief recepten. Het boek wordt nog regelmatig herdrukt en Beeton is nog steeds bekend in Groot-Brittannië. In deze serie duikt presentatrice Sophie Dahl in het leven van Beeton, die al op 28-jarige leeftijd overleed. BBC2, 21.00-22.00u.

Welcome to the Eighties. Documentaireserie waarin de muzikale ontwikkelingen en jeugdculturen van de jaren tachtig in historische context worden geplaatst. Vanavond over gothic, industrial en black metal. Arte, 21.55-22.45u.

Het uur van de wolf: Cuby + Blizzards – 40 jaar de blues. In verband met het overlijden van Harry Muskee herhaalt de NTR in Het Uur van de Wolf deze documentaire, waarin Harry Muskee samen met huidige en oud-Blizzards openhartig vertelde over het leven in deze legendarische Drentse bluesband. Een verhaal over sex, drugs & rock-’n-roll maar ook liefdesverdriet en muzikale hoogtepunten als de samenwerking met Van Morrison en John Mayall. (Eerder uitgezonden in 2007). Ned.2, 22.55 - 01.05u.

Sport

Sporza: UEFA Europa League. Rechtstreeks verslag van Standard Luik - FC Kopenhagen, in de groepsfase van het toernooi. Tussen 23.45 en 00.15u samenvattingen van de andere vanavond gespeelde wedstrijden. Presentatie: Frank Raes. Canvas, 20.45-23.10u.

Amusement

Overspel. Nederlandse dramaserie. Officier van justitie Pepijn (Ramsey Nasr) confronteert zijn vrouw Iris (Sylvia Hoeks) met het feit dat hij weet van haar overspel, door haar een parabel voor te leggen. De situatie brengt hem in het Openbaar Ministerie in een onmogelijke positie. Hoe nu verder? Ned.1, 20.30-21.30u.

The Kennedys. Achtdelige Canadese dramaserie over de beroemdste politieke familie van Amerika. John en Robert Kennedy (Greg Kinnear en Barry Pepper) hebben de handen vol aan de rassenrellen in de Verenigde Staten. Ondertussen krijgt vader Joseph een beroerte. Afl.5: Moral issues and inner turmoil. Eén, 21.15-22.00u.

Law & Order: UK. Britse versie van bekende Amerikaanse misdaadserie. Rechercheurs Brooks en devlin (Bradley Walsh en Jamie Bamber) onderzoeken een molestatie van een dakloze. Niet alleen blijken de veiligheidscamera’s het incident niet te hebben gefilmd, buurtbewoners willen niet echt praten over wat er in die nacht is gebeurd. Afl. Community service. Eén, 23.10-23.55u.

Radio

VPROJazzLive met Aad van Nieuwkerk. Het festival De Muze vindt jaarlijks plaats in Amersfoort. De concerten in theater De Lieve Vrouw leggen de nadruk op ongebruikelijke combinaties en crossovers. Registratie van het optreden van de band Stormvogel’s Alter Ego JazzBarock Consort op 15 mei, die een geheel eigen invulling weet te geven aan het genre. Radio 5, 23.02-01.02u.