Uderzo stopt met Asterix

Uderzo. Foto Reuters (ARCHIVES) - Photo prise le 19 avril 2007 à Paris du dessinateur Albert Uderzo posant avec des figurines des deux personnages qu'il a créé avec René Gosciny, Astérix et Obélix. Un nouvel album d'Astérix intitulé "L'anniversaire d'Astérix et d'Obélix, le livre d'or" sortira le 22 octobre 2009, à quelques jours du 50e anniversaire de la série. AFP PHOTO STEPHANE DE SAKUTIN
Uderzo. Foto Reuters (ARCHIVES) - Photo prise le 19 avril 2007 à Paris du dessinateur Albert Uderzo posant avec des figurines des deux personnages qu'il a créé avec René Gosciny, Astérix et Obélix. Un nouvel album d'Astérix intitulé "L'anniversaire d'Astérix et d'Obélix, le livre d'or" sortira le 22 octobre 2009, à quelques jours du 50e anniversaire de la série. AFP PHOTO STEPHANE DE SAKUTIN AFP

Na 52 jaar werken aan één van de populairste strips ooit, stopt Albert Uderzo (84) met Asterix. Maar ook in de 21ste eeuw blijft de dapperste aller Galliërs strijden tegen de Romeinen. Uderzo heeft schrijver Jean-Yves Ferri (1959) aangewezen als zijn opvolger. Frédéric Mébarki gaat de strip tekenen, zijn broer Thierry kleurt in. Volgend jaar verschijnt nummer 34 van de reeks die in 1959 begon en waarvan 350 miljoen exemplaren zijn verkocht. (NRC)