Storing bij Rijkswaterstaat: lange files verwacht

Een storing bij Rijkswaterstaat zorgt vanochtend voor lange files.
Een storing bij Rijkswaterstaat zorgt vanochtend voor lange files. Foto NRC / Maurice Boyer

Door een storing bij Rijkswaterstaat zijn vanochtend op verschillende plaatsen in het land lange files ontstaan. Rijstrooksignaleringen deden het niet, spitsstroken gingen niet open en rode kruizen op matrixborden konden na werkzaamheden niet meer uit.

De storing was rond 07.00 uur verholpen, maar de gevolgen houden aan, meldt de ANWB tegen persbureau Novum.

De problemen doen zich vooral voor ten oosten van de Randstad. Op de A1 tussen Hengelo en Apeldoorn staat even na 07.00 uur al achttien kilometer file. Ook op de A50 bij Arnhem zorgt de storing voor problemen. Op de A12 stonden na afgeronde werkzaamheden nog kruizen boven de weg door de storing.

In totaal staat er op de Nederlandse snelwegen voor de ochtendspits al ruim 75 kilometer file. Voor de storing aan het licht kwam was de fileverwachting 150 kilometer. Die filelengte zal nu naar verwachting hoger oplopen.