PSV wint op de valreep van Rapid Boekarest

PSV-spelers vieren de gelijkmaker. Foto Reuters / Radu Sigheti

PSV heeft ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League gewonnen. Twee weken na de thuiszege op Legia Warschau werd in Roemenië Rapid Boekarest met 3-1 verslagen. PSV maakte het verschil pas in de absolute slotfase. Ola Toivonen zette de bezoekers in de voorlaatste minuut op voorsprong, Tim Matavz zorgde in blessuretijd voor de beslissing.

De start van PSV in de National Arena in Boekarest was uitermate stroef, aldus persbureau Novum. Routinier Pancu liet in de openingsfase een kans liggen, maar na een halfuur kwamen de Eindhovenaren alsnog op achterstand. Een corner van Rapid werd slecht weggewerkt, waarna Dan Alexa van dichtbij kon scoren.

Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg PSV steeds meer grip op de fysiek sterke Roemenen, al was er wel een dood spelmoment nodig om aan de gelijkmaker te komen. Uit een indraaiende vrije trap van Kevin Strootman werd gescoord door verdediger Wilfred Bouma, die de voorkeur had gekregen boven Timothy Derijck.

In de tweede helft was Bouma opnieuw dicht bij een doelpunt, maar deze keer werd zijn inzet van de lijn gehaald. Net toen beide ploegen zich verzoend leken te hebben met een puntendeling, sloeg PSV toe. Een voorzet van Strootman werd door Toivonen op waarde geschat, waarna Matavz het Eindhovense feestje even later compleet maakte.

Met de maximale score uit twee duels voert PSV de stand in groep C aan. Legia Warschau herstelde zich van de nederlaag in Eindhoven en won thuis met 3-2 van Hapoel Tel Aviv.