Opinie

Opvoeden

Na een lange werkdag sta ik met een volle kar boodschappen in de rij voor de kassa. Voor mij staat een moeder met haar circa achtjarige dochter. De dochter bestudeert uitgebreid mijn kar en zegt tegen haar moeder: „Mama, die meneer heeft veel spullen.” De moeder kijkt naar mijn kar en zegt tegen haar dochter:

Na een lange werkdag sta ik met een volle kar boodschappen in de rij voor de kassa. Voor mij staat een moeder met haar circa achtjarige dochter. De dochter bestudeert uitgebreid mijn kar en zegt tegen haar moeder: „Mama, die meneer heeft veel spullen.” De moeder kijkt naar mijn kar en zegt tegen haar dochter: „Ssst, dat moet je niet hardop zeggen; dat is niet netjes.” Ik vind het niet erg dat het meisje een opmerking over mijn boodschappen maakt, maar bedenk dat de moeder opvoedkundig gelijk heeft, totdat ze zelf vervolgt met: „Misschien eet die meneer wel heel veel.”

Freek Rensen