Moordenaar Mirco krijgt levenslang

Defendant Olaf H. covers his face in the regional court in Krefeld, September 19, 2011. The trial of Olaf H., accused of killing 10-year old Mirco S., who went missing since September 3, 2010 and was found after 146 days of searches, continued on Monday. REUTERS/Victoria Bonn-Meuser/Pool (GERMANY - Tags: CRIME LAW)
Defendant Olaf H. covers his face in the regional court in Krefeld, September 19, 2011. The trial of Olaf H., accused of killing 10-year old Mirco S., who went missing since September 3, 2010 and was found after 146 days of searches, continued on Monday. REUTERS/Victoria Bonn-Meuser/Pool (GERMANY - Tags: CRIME LAW) Olaf H., de moordenaar van de 10-jarige Mirco, bedekt zijn gezicht. Foto Reuters / Victoria Bonn-Meuser

De verdachte van de moord op de 11-jarige Duitse jongen Mirco is vandaag door de rechtbank van Krefeld veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De Duitse jongen werd in september vorig jaar nabij de Nederlandse grens misbruikt en vermoord.

De dader trok de jongen uit Grefrath, die met zijn fiets van een skatebaan kwam, de bewuste dag willekeurig van zijn fiets met als doel hem te verkrachten, een daad waartoe hij naar eigen zeggen was gekomen omdat hij stress had van zijn werk. Pas na vijf maanden werd de man, de 45-jarige Olaf H. opgepakt.

De politie kwam hem op het spoor doordat getuigen toentertijd in de omgeving zijn auto hadden gezien. Het stoffelijk overschot van Mirco werd in januari op aanwijzing van H. gevonden.

De moord kreeg in Duitsland destijds veel aandacht van de media. De rechtbank oordeelde dat in de zaak sprake was van ‘zware schuld’, waardoor de verdachte levenslang achter de tralies moet.

Olaf H. heeft naar alle waarschijnlijkheid geen mogelijkheid om vervroegd vrij te komen.