Messi evenaart doelpuntrecord van Kubala: 194

Lionel Messi scoorde gisteravond in de Champions League twee keer voor FC Barcelona tegen Bate Borisov uit Wit-Rusland (0-5). De Argentijnse spelmaker evenaarde daarmee Ladislao Kubala, die in de jaren vijftig van de vorige eeuw voor dezelfde club 194 keer scoorde.

Messi en Kubala staan tweede op de topscorerslijst aller tijden van de Catalanen. Messi kan zich nu richten op Cesar Rodriguez, de nummer één op de topscorerslijst met 235 doelpunten waarvan de meeste in de jaren veertig tot stand kwamen.

Barcelona scoorde in Wit-Rusland voor de 23ste keer op rij in een Champions Leagueduel en verbeterde daarmee het record van Bayern München, dat tussen 1998 en 2000 in 22 opeenvolgende bekerduels scoorde. In dezelfde poule H is AC Milan gedeeld koploper na een 2-0 thuiszege op het Tsjechische Viktoria Plzen.

In poule E behaalde Valencia op eigen veld een zwaarbevochten 1-1 gelijkspel tegen Chelsea. The Blues kwamen via spelmaker Frank Lampard op voorsprong en verzuimden daarna de score te verhogen, mede dankzij uitmuntend Spaans keeperswerk. In de slotfase redde Valencia een punt. Roberto Soldado benutte een door oud-Feyenoorder Salomon Kalou veroorzaakte strafschop.

In dezelfde poule won Leverkusen thuis met 2-0 van Racing Genk, de club van de bij Feyenoord ontslagen trainer Mario Been. Chelsea gaat nu aan de leiding met vier punten, gevolg door Leverkusen (drie), Valencia (twee) en Genk met één punt.

In groep F lijken Arsenal en Olympique Marseille favoriet voor een plaats bij de laatste zestien. Arsenal, met Robin van Persie aanvankelijk op de bank, versloeg het Griekse Olympiakos Piraeus in Londen met 2-1. Olympique Marseille won thuis opvallend eenvoudig met 3-0 van Borussia Dortmund. De Fransen leiden met zes punten, gevolgd door Arsenal (vier), Dortmund (een) en het puntloze Olympiakos.

In groep G behaalde het Cypriotische Apoel Nicosia een 1-1 gelijkspel bij Shakhtar Donetsk in Oekraïne. Eerder op de avond won Zenit Sint Petersburg thuis met 3-1 van FC Porto. Apoel staat met vier punten verrassend eerste in de poule. Zenit en Porto volgen met drie punten, Shakhtar is laatste met één punt.

De Argentijnse aanvaller Carlos Tevez is door Manchester City voor maximaal twee weken geschorst. In die periode onderzoekt de Engelse voetbalclub wat dinsdagavond rond het met 2-0 verloren Champions Leagueduel tegen Bayern in München precies is gebeurd.

Volgens de Italiaanse trainer Roberto Mancini weigerde Tevez in te vallen, nadat hij bij een eerdere wisselbeurt zou zijn overgeslagen. Tevez ontkent het verhaal van zijn coach en noemt het een misverstand.