Jongen gepakt voor hacken site van de KLPD

De jongen is verhoord en gisteren weer op vrije voeten gesteld.

. Een 17-jarige ict-student uit Hoogeveen is gisteren opgepakt voor het hacken van een website van gepensioneerde medewerkers van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). De jongen beweerde deel uit te maken van de Nederlandse tak van de internationaal opererende hackersgroep Anonymous, meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.

Begin deze maand bleek dat de website van de Vereniging van Gepensioneerden KLPD was gehackt. De hacker dreigde op internet wekelijks namen, telefoonnummers, bankrekeningnummers en andere privacygevoelige gegevens te publiceren. Dinsdag verschenen de eerste 25 namen op internet. De jongen is verhoord en aan het einde van de middag weer op vrije voeten gesteld. De officier van justitie moet nog beslissen wat er met hem moet gebeuren. Een laptop van de verdachte is in beslag genomen. (Novum)