Haase verliest in Thailand van trainingsmaat

Tennisser Robin Haase is gisteren in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Bangkok uitgeschakeld. De Nederlander verloor in twee tiebreaks van de Fin Jarkko Nieminen. Haase had in de eerste ronde gewonnen van de Thaise wildcardhouder Kittipong Wachiramanowong.

Haases trainingspartner Nieminen was op de cruciale momenten net iets koelbloediger in de onderlinge tweestrijd. In de eerste set was het de Fin die als eerste brak, maar kwam Haase terug. Nieminen was in de tiebreak de sterkste. In het tweede bedrijf pakten beide tennissers twee keer een break, zodat weer een tiebreak nodig was. Weer was Haase niet opgewassen.

Caroline Wozniacki heeft zich niet weten te plaatsen voor de kwartfinale van het WTA-toernooi in Tokio. De nummer één van de wereld verloor in de derde ronde in drie sets van de Estse Kaia Kanepi. De nummer 43 op de wereldranglijst speelt in de kwartfinale tegen de winnares uit de partij tussen de Poolse Agnieszka Radwanska en de Servische Jelena Jankovic. (Novum)