Fidel Castro zet president Obama op zijn plaats

Former Cuban leader Fidel Castro sits at the National Centre for Scientific Investigation (CNIC) in Havana July 7, 2010. Cuban revolutionary leader Fidel Castro made his first known public appearance since falling ill four years ago in a visit this week to a Havana scientific facility, a blog reported on Saturday. Picture taken on July 7, 2010. REUTERS/Alex Castro (CUBA - Tags: POLITICS) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Former Cuban leader Fidel Castro sits at the National Centre for Scientific Investigation (CNIC) in Havana July 7, 2010. Cuban revolutionary leader Fidel Castro made his first known public appearance since falling ill four years ago in a visit this week to a Havana scientific facility, a blog reported on Saturday. Picture taken on July 7, 2010. REUTERS/Alex Castro (CUBA - Tags: POLITICS) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS Fidel Castro hier op archiefbeeld

De voormalige Cubaanse leider Fidel Castro heeft vandaag de spot gedreven met president Obama. Hij reageerde op een opmerking van Obama waarin hij zei da hij bereid is het Amerikaanse beleid omtrent Cuba aan te passen, op voorwaarde dat er eerst veranderingen op het eiland zelf moeten plaatsvinden.

Tegenover Cubaanse staatsmedia reageerde Castro daarop door op sarcastische toon te zeggen: “Wat aardig! Wat slim ook!” Volgens de oud-president hebben dergelijke goede bedoelingen nog niet geleid tot het beëindigen van het al vijftig jaar durende economische embargo waar Cuba onder zucht. Veel dingen zullen veranderen in Cuba, aldus Castro, maar dat gebeurt volgens een natuurlijk verloop en in weerwil van de druk die vanuit Washington wordt uitgeoefend.

“Misschien valt het keizerrijk wel eerder”, aldus Castro in een verwijzing naar de Verenigde Staten. Later in het artikel noemt hij Obama ‘dom’.
Eerder deze week noemde de ex-president de toespraak van Obama bij de Verenigde Naties al ‘gebrabbel’.