Espresso met Geert Wilders

PVV-leider Geert Wilders heeft geen behoefte aan een evaluatie van de Algemene Politieke Beschouwingen. Hij heeft de uitnodiging van Kamervoorzitter Gerdi Verbeet afgewezen. ‘Ze kan mijn tolly kussen,’ zegt Wilders bij de zoveelste espresso die ik met hem drink.

Wilders nadat hij tijdens de Politieke Beschouwingen tegen Rutte 'doe eens normaal man' had gezegd. Foto NRC / Roel Rozenburg

Evaluatie

PVV-leider Geert Wilders heeft geen behoefte aan een evaluatie van de Algemene Politieke Beschouwingen. Hij heeft de uitnodiging van Kamervoorzitter Gerdi Verbeet afgewezen. ‘Ze kan mijn tolly kussen,’ zegt Wilders bij de zoveelste espresso die ik met hem drink. ‘Ik heb geen zin in auwillie.’ Andere fractievoorzitters zien geen probleem, vertel ik. ‘Die voisha gaat met iedereen. Ik zweer het je. Pechtold, Roemer, Cohen. Zelfs Yolanthe Sap. Ze is helemaal locco.’ Sorry? ‘Vette spipa, man,’ zegt Wilders. ‘Nihauw, whatsup met jou?’

De PVV-leider zal dus niet aanwezig zijn bij de evaluatie. Wat gaat hij wel doen? ‘Kapot grote toetoes checken,’ antwoordt Wilders. ‘Wat anders?’ Klopt het dat hij wil gaan bezuinigen op ontwikkelingshulp? ‘Ik heb skitta aan ontwikkelingshulp. Waarom doekoe sturen naar niggers? Die pimps dragen loeizware kettingen.’ Opmerkelijk, zeg ik. De kamer nam vorige week een motie aan om vast te houden aan het budget. ‘Wat ruik ik?’ gilt Wilders. ‘Wie heeft die swampoe gezet?’ Hij kijkt om zich heen. ‘Mepampang! Daar Rutte! Ik ben loezoe!’