Eigen vakantienieuws: Ierland,Thailand e w i g e n vakantie n i e u s ierland, thailand

Wij zijn afgelopen zomervakantie naar Ierland geweest en daar hebben we een rondreis gemaakt. Meestal verveel ik me wel als we ver en veel autorijden maar dat was dit jaar heeel anders...

Ik hou van Ierse muziek en wilde heel graag bodhrán leren spelen, een traditionele Iers-Keltische trommel. Het is een zogenoemde framedrum. Je houdt de bodhrán met één hand vast en met de andere hand speel je met een tipper.

Ik had al het geluk dat er dicht bij mijn school een bodhrán-leraar bleek te zijn, waar ik kort voor onze vakantie al een paar lessen had gevolgd. En in Ierland zelf heb ik les gehad van een echte Ierse bodhrán-speler, wat ik natuurlijk superleuk vond!

Diezelfde dag heb ik een echte Ierse bodhrán gekregen. Vanaf dat moment heb ik iedere autorit opgevrolijkt met het spelen op mijn eigen bodhrán en heb ik me geen minuut verveeld.

Op de foto zie je mij net terug van het strand want m’n bikini hangt te drogen naast me, in de auto mijn bodhrán spelen, op muziek van The Corrs. Ze komen uit Dundalk, Ierland en die plaats hebben we ook nog bezocht. Super!

Hannah Hiemstra, 14 jaar