eigen vakantie nieuws ierland, thailand

We waren in Thailand op vakantie. Toen gingen we naar een olifantenkamp. We moesten om zeven uur op en om acht uur werken. Poepscheppen, vloer vegen en eten maken. (Ze eten driehonderd kilo per dag.) Ze slapen vier uur omdat ze zoveel tijd nodig hebben om te eten. En ze zijn acht meter lang (nou, de meeste).

Er lopen daar 37 olifanten. Ik vind de leukste olifant Maipee (de blinde). Ze is heel lief. Haar verhaal is dat ze een olifant was om bomen te slepen en ze was zwanger. En ze klom met de tak de heuvel op. Haar kind werd geboren en viel naar beneden. En was dood. Toen heeft Maipee besloten niet meer te werken. Toen werd haar baas zo boos op haar dat hij allebei haar ogen er heeft uitgestoken. Niet zo leuk. Maar nu heeft ze een beste vriendin die haar begeleidt omdat zij niet meer kan zien. En Lek, de oprichter van het kamp, had toen ze vijf was al een olifantje. En zij ging dood op haar vijftiende (best jong voor een olifant.) En de rest moet je zelf uitzoeken.

En toen kwam er een olifant aangelopen en die blies met z’n lange snuit het verhaaltje uit. Hannah Donkers, 8 jaar