Bom gevonden uit de Tweede Wereldoorlog

Het gaat om een zwaar projectiel dat gistermiddag onschadelijk is gemaakt.

. In Utrecht is bij graafwerkzaamheden een bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het explosief ligt vlakbij Fort Blauwkapel, een van de grootste forten van de Waterlinie, een voormalige militaire verdedigingslinie, aan de noordoostkant van de stad.

Het projectiel is inmiddels onschadelijk gemaakt. Het treinverkeer van Utrecht Centraal richting Hilversum heeft enkele uren stilgelegen vanwege de vondst. Ook was de op- en afrit naar de A27 bij Utrecht afgesloten.

De Explosieven Opruimingsdienst brengt de bom naar de Leusderheide om die daar tot ontploffing te brengen. Volgens een politiewoordvoerder gaat het om een zwaar projectiel. „Het gaat zeker niet om een granaat.”

De bom is waarschijnlijk een bom van de geallieerden. Zij hebben de spoorkruising bij het fort aan het einde van de Tweede Wereldoorlog meerdere keren gebombardeerd. (Novum)