België heeft liever (g)een regering dan toegeven dat Heineken drinkbaar is

A pint of beer is served through rows of beer pumps at the Campaign For Real Ale Great British Beer Festival at Earls Court in London August 2, 2011. British pubs -- closing at record rates in a harsh economic climate -- could be saved by reviving traditional games like skittles and darts, according to a report on Tuesday. Such games have disappeared from many pubs in recent years in favour of gaming machines which charge customers to play, and from which landords can take a cut, the report said. To match Reuters Life! BRITAIN-PUBS/ REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN - Tags: BUSINESS IMAGES OF THE DAY SOCIETY)
A pint of beer is served through rows of beer pumps at the Campaign For Real Ale Great British Beer Festival at Earls Court in London August 2, 2011. British pubs -- closing at record rates in a harsh economic climate -- could be saved by reviving traditional games like skittles and darts, according to a report on Tuesday. Such games have disappeared from many pubs in recent years in favour of gaming machines which charge customers to play, and from which landords can take a cut, the report said. To match Reuters Life! BRITAIN-PUBS/ REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN - Tags: BUSINESS IMAGES OF THE DAY SOCIETY) Toegeven gaan de Belgen het natuurlijk nooit. Foto Reuters / Luke MacGregor

“Ik heb nog liever een regering dan dat ik zou toegeven dat Heineken drinkbaar is!”, aldus VTM-journalist Patrick Van Gompel in reactie op het bieronderzoek van de Belgische consumentenbond. Want wat blijkt? Heineken is lekkerder dan Belgische pintjes als Jupiler, Maes en Stella Artois.

Daarmee begeeft de Belgische consumentenbond Test-Aankoop zich op glad ijs. ‘Heineken? Neen, dank u, we hebben lekkerder water in België.’ De Belg Gunter Budo richtte er zelfs een Facebookpagina over op. En veel Nederlanders zullen het met hem eens zijn.

NOS-correspondent Joris van Poppel deed de test opnieuw en ging blind proeven met een Belgische bierkenner.

Bron Test-AankoopBron Test-Aankoop