Aegon schrapt 300 banen

Aegon schrapt circa 300 van de ruim 5300 banen, wat neerkomt op zo’n vijf procent van het personeelsbestand. Dat maakte de verzekeraar vanochtend bekend.

Gedwongen ontslagen zijn daarbij onvermijdelijk, aldus Aegon. Het bedrijf verwacht dat de reorganisatiekosten circa 60 miljoen euro zullen bedragen en voor het einde van het jaar geboekt zullen worden.

De reorganisatie zal de kostenbasis in Nederland naar verwachting terugbrengen met 100 miljoen euro, in vergelijking met 2010. De meeste kostenbesparingen zullen in 2012 gerealiseerd worden, aldus Aegon.

De herstructurering is volgens de onderneming een versnelling van eerder aangekondigde strategieplannen.

Marco Keim, CEO van Aegon Nederland in een reactie:

“De wereld om ons heen verandert snel. Om effectief op deze ontwikkelingen te reageren, moet Aegon haar activiteiten in Nederland vereenvoudigen en een efficiëntere organisatie worden.”

De reorganisatie is formeel voorgelegd aan de centrale ondernemingsraad, die voor het einde van het jaar advies zal uitbrengen.

CNV: Aegon stopt zeer ingrijpende reorganisatie in een snelkookpan

Dienstenbond CNV is blij met het sociaal plan, maar vindt dat Aegon te weinig tijd neemt voor de reorganisatie. Dat schrijft persbureau Novum.

“Aegon stopt een zeer ingrijpende reorganisatie in een snelkookpan met een groot risico op onzorgvuldig handelen en extra demotivatie bij de achterblijvers”, stelt de bond in een reactie. Dat risico zou Aegon niet moeten willen lopen. Zorgvuldigheid gaat boven snelheid. Iedereen moet in staat zijn de juiste afwegingen te maken.”

Vakbond de Unie vreest dat het om ‘meer poppetjes’ gaat

Vakbond de Unie vreest dat het om ‘meer poppetjes’ gaat.

“Het sociale plan is goed, maar Aegon is van plan functies te hernoemen”, legt onderhandelaar Sjirk Bajema uit. “Huidige medewerkers moeten daarom intern solliciteren, wat de ruimte biedt om van nog meer mensen afscheid te nemen.”

De Unie gaat er op aandringen dat Aegon zich ‘maximaal inspant’ om te kijken of de huidige medewerkers door opleiding geschikt kunnen worden gemaakt voor de nieuwe functies.