6 redenen om uit te gaan

1 muziek

Rumor 66

Utrecht. Aanvang 20.30u in Huis aan de Werf. Kaarten: 17,50/12,50 euro. www.rumor.nl

Rumor is een reeks festivalavonden voor avontuurlijke muziek met als formule: drie concerten op drie locaties voor één prijs. In Huis a/d Werf een optreden van de celliste Frances-Marie Uitti samen met de klassiek geschoolde Engelse basklarinettist Gareth Davis. In Ekko speelt de band Emeralds uit Cleveland, Ohio, en in ACU staat Dutch op het podium.

2 film & gesprek

Movies that matter

Arnhem: Willemeen. Tijd: 19.30u. Gratis. www.moviesthatmatter.nl

Willemeen presenteert samen met Movies that Matter de documentaire Blood in the Mobile. Nadat documentairemaker Frank Poulsen tevergeefs aanklopt bij Nokia, besluit hij af te reizen naar de ontoegankelijke Bisie-mijn in Congo, om met eigen ogen te zien wie er geld verdient aan het winnen van de mineralen voor mobiele telefoons. Na de film is er gelegenheid om vragen te stellen aan Seada Nourhussen, journalist bij Trouw en, samen met Jan Joseph Stok, auteur van Bloedmobieltjes – Coltan in Congo.

3 muziekfestival

Off Centre

Amsterdam: Melkweg, Sugar Factory en Westerunie. Van 29 okt t/m 1 okt. www.off-centre.nl

Off Centre is een festival voor vernieuwende elektronische muziek. In Sugar Factory is er om 20.30 uur een optreden van Shabazz Palaces, een nieuwe hiphopgroep uit Seattle. Hun left-wing hiphop heeft veel invloeden uit Britse dubstep en de Brainfeeder sound uit LA. Vanaf 23.30 uur kun je losgaan tijdens clubnight Cable in de Melkweg, waar dj Gomes dubstep, hiphop & (future) garage draait.

4 club

Bass & Booty

Rotterdam: Off_Corso, Kruiskakde 22. Tijd: 22.00-03.00u. Entree: 2 euro. www.off-corso.nl

Elke laatste donderdag van de maand brengt dj Rockid een elektronische hiphopavond met een flinke dosis Bass & Boot in de Off Corso Lounge. Vanavond wordt hij bijgestaan door dj/producer Ray Escobar.

5 muziektheater

Mammoet ‘Een voicemail opera’

Den Haag: Theater de Regentes. T/m 30 sept, 20.15u. www.deregentes.nl

ALBA Theaterhuis brengt een muziektheatervoorstelling die vrij is geïnspireerd op de film Mammoth van Lukas Moodysson. In ‘Mammoet’ raken jonge ouders verstrikt in een complex web van schuldgevoel en goede smaak. Carrière of gezin? Waarom nadenken over het nalaten van een ‘aarde’ aan een komende generatie als we nu al niet eens in staat zijn om te zorgen voor elkaar?

6 muziek

Radio Mortale live-avond

Amsterdam: Pakhuis Wilhelmina. Tijd: 21.00u. Entree: 5 euro (opbrengst naar studiohuur Radio Mortale). www.radiomortale.nl

Het Amsterdamse radioprogramma Radio Mortale organiseert een nieuwe live-avond met optredens van de bands Novack, New YX en No Ninja Am I. Na afloop draaien de Radio Mortale dj’s tot in de late uurtjes.