Weer

Buitengewoon mooi nazomerweer zal tot in het weekeinde stand houden. Een sterk hogedrukgebied bedekt een groot deel van Europa en houdt regengebieden buiten het continent en zelfs grotendeels ten noordwesten van Ierland en Schotland.

Vanochtend was het met name in de noordelijke provincies wel mistig. De komende dagen wordt de kans op mist alleen maar kleiner. De lucht droogt verder uit door het zonnige en warme weer overdag.

Morgen wordt het dus opnieuw een schitterende nazomerdag. De temperatuur stijgt plaatselijk tot de zomerse grens van 25 graden. Een enkele plaats komt afgerond zelfs op 26 graden uit. Bij een zwakke en soms matige zuidoostelijke wind is het ook op de stranden warm, ideaal strandweer.

Vrijdag en zaterdag blijft het vergelijkbaar: volop zon en temperaturen tot plaatselijk 25 graden. De wind blijft waaien uit het zuidoosten. Zondag verschuift het hogedrukgebied langzaam naar het zuiden. De wind gaat daarmee meer vanuit het zuidwesten of westen waaien. Op veel plaatsen is het ook zondag nog zonnig en warm, maar langs de westkust blijft het onder de 20 graden. Mogelijk drijft wat laaghangende bewolking van zee binnen.