Voetbalrel Marokko: 7 doden

Bij ernstige ongeregeldheden na een voetbalwedstrijd in de Westelijke Sahara zijn zondag zeven mensen om het leven gekomen, onder wie twee politiemensen.

De rellen in de stad Dakhla begonnen nadat Chabab Mohammedia, een club uit de buurt van Casablanca, met 3-0 had gewonnen van de thuisclub, Mouloudia.

Volgens een verklaring van de lokale autoriteiten begonnen rivaliserende fans elkaar met stenen te bekogelen, waarna „criminelen” gebruik maakten van de situatie en mensen aanvielen met messen en stokken.

Drie mensen zouden zijn overleden nadat ze met opzet waren overreden door mensen in terreinwagens. De twee agenten kwamen om het leven bij gevechten. Auto’s en winkels werden in brand gestoken. Minimaal 27 mensen raakten gewond.

Dakhla, 1.830 kilometer ten zuidwesten van de Marokkaanse hoofdstad Rabat, is verdeeld tussen de oorspronkelijke bewoners van het gebied en migranten die uit het noorden kwamen na de Marokkaanse annexatie van de Westelijke Sahara, in 1975. Tussen beide bevolkingsgroepen zijn de afgelopen jaren regelmatig spanningen geweest. (AP)