Trainer Laudrup stapt op

Michael Laudrup is gisteren opgestapt als trainer van Real Mallorca. De oud-speler van onder meer FC Barcelona en Ajax is solidair met zijn ontslagen assistent Erik Larsen. Die werd maandag ontslagen nadat hij de vicevoorzitter van Real Mallorca, Lorenzo Serra Ferrer, een „slecht persoon” had genoemd. Laudrup was pas één seizoen werkzaam bij Real Mallorca. „Het kan niet zo zijn dat ik elke dag kwaad en gefrustreerd naar huis toe ga”, zegt Laudrup tegen Spaanse media. De voormalig winnaar van de Europa Cup 1 met FC Barcelona was eerder kritisch over de verkoop van spelers voor aanvang van het seizoen. Zo verloor Laudrup oud-Feyenoorder en smaakmaker Jonathan de Guzman aan concurrent Villarreal. Mallorca, dat voor een klein deel in handen is van tennisser Rafael Nadal, staat in de Primera Division op de elfde plaats.

Oud-FC Barcelona speler Jesús ‘Chus’ Pereda is op 73-jarige leeftijd overleden. Pereda bezorgde Spanje tijdens de finale van het EK 1964 tegen de Sovjet-Unie (2-1) met een doelpunt en een assist de Europese titel. De Spanjaard speelde onder meer acht jaar voor Barcelona en kwam in die periode tot 316 wedstrijden en 110 doelpunten. Hij kwam ook vijftien keer uit voor het Spaanse nationaal elftal.

Ibrahim Afellay wordt maandag een geopereerd aan zijn knie, mits al het vocht uit het gewricht verdwenen is. De international verstapte zich vorige week op de training en scheurde zijn kruisband. De speler van FC Barcelona is naar verwachting zeker zes maanden uitgeschakeld. De exacte duur van de revalidatie kan pas na de operatie worden vastgesteld.

Nacer Chadli heeft gisteren na bijna twee maanden afwezigheid weer meegetraind met de groep. De aanvaller van FC Twente is bijna hersteld van een peesblessure boven zijn knie. Chadli hervatte vorige week al de looptraining. Vorig seizoen maakte de Belg zeven goals in 33 duels.