Stevens keert terug bij zijn oude liefde Schalke

De Nederlandse trainer Huub Stevens werkte van 1996 tot 2002 ook bij de Duitse voetbalclub.

Huub Stevens keert bij Schalke 04 terug op wat hijzelf lachend bij zijn presentatie beschrijft als „der alte Nest”. De Nederlandse coach beleefde bij de volksclub uit het Duitse Gelsenkirchen van 1996 tot 2002 eerder een succesvolle periode. Hij won in die periode onder meer de UEFA Cup (1997) en twee keer de Duitse beker (2001 en 2002). De oud-voetballer tekende nu een contract tot medio 2013 als opvolger van Ralf Rangnick.

Stevens zat de voorbije maanden na zijn ontslag bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg werkloos thuis in Eindhoven. Na zijn mislukking bij zijn jeugdliefde PSV, waar Stevens in januari 2009 vertrok, bezwoer hij dat een nieuw avontuur in Nederland uitgesloten was. De afgelopen week bleken zijn oude clubs HSV en Schalke 04 opeens interesse te tonen voor de Harter Hund.

De onderhandelingen met technisch directeur Frank Arnesen van HSV lopen stuk als Stevens meldt dat Schalke 04 ook voor hem in de markt is. Na twee gesprekken kwam Stevens tot een akkoord met de club uit de Bundesliga. „Het waren een paar hectische dagen van onderhandelingen maar ik ben blij hier weer terug te zijn”, stelde Stevens gisteren in de perszaal van de Veltins Arena. „Dit is toch de club waar ik internationaal ben doorgebroken. Ik zie nog veel bekende gezichten. Maar het verleden telt niet meer.”

Stevens noemde de ploeg van Schalke 04 „een elftal met veel potentie”. „Ik denk alleen dat er nog wat meer balans moet komen. De vorige trainer was op de goede weg. We zetten dat voort”, zei Stevens, die geen eigen assistenten meeneemt naar Schalke 04. „De titel is vergeven, die zal naar Bayern München gaan. Maar ik hoop dat we bovenin mee kunnen doen.”

Morgenavond zal Stevens zijn rentree maken op de bank in Gelsenkirchen tegen Maccabi Haifa. Zondag gaat hij met Schalke 04 op bezoek bij HSV.