Renner Sevilla half jaar geschorst wegens doping

Oscar Sevilla gaat niet in beroep tegen zijn schorsing. Zijn ploeg Gobernacion steunt de Spanjaard.

Oscar Sevilla is voor zes maanden geschorst vanwege dopinggebruik. Dat heeft de Spaanse wielerbond besloten. De 34-jarige renner werd schuldig bevonden aan het gebruik van HES, een maskeringsmiddel voor epo. De voormalig winnaar van de jongerentrui in de Tour de France gaat niet tegen de straf in beroep.

Sevilla werd tijdens de Ronde van Colombia van vorig jaar betrapt. Volgens de Spanjaard is het middel in zijn bloed gekomen tijdens een medische behandeling. Zijn ploeg Gobernacion steunt de klimmer en wil hem na afloop van de schorsing weer laten fietsen.

Het is niet voor het eerst dat Sevilla in verband wordt gebracht met doping. Vijf jaar geleden viel zijn naam in het dopingschandaal Operacion Puerto. Omdat er geen harde bewijzen waren, ontkwam hij toen aan een schorsing. De grote teams zaten echter niet meer op hem te wachten.

Sevilla beleefde zijn beste seizoen in 2001. Hij maakte toen indruk door de witte trui in de Tour de France te winnen en in de Ronde van Spanje op slechts 47 seconden van Angel Luis Casero als tweede te eindigen.

Voor Frank Schleck is het seizoen voorbij. De renner van Leopard Trek heeft bij de WK in Kopenhagen een hand en een knie gekneusd. Artsen adviseerden de Luxemburger tien dagen rust te houden, waarop hij besloot alle koersen die hij nog zou rijden af te zeggen. (Novum)