Proces dokter King of Pop

A demonstrator affiliated with the group "Justice 4 MJ" holds a placard outside the Los Angeles Superior Court during the opening day of Dr. Conrad Murray's trial in the death of pop star Michael Jackson in Los Angeles September 27, 2011. REUTERS/David McNew (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT CRIME LAW CIVIL UNREST)
A demonstrator affiliated with the group "Justice 4 MJ" holds a placard outside the Los Angeles Superior Court during the opening day of Dr. Conrad Murray's trial in the death of pop star Michael Jackson in Los Angeles September 27, 2011. REUTERS/David McNew (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT CRIME LAW CIVIL UNREST) REUTERS

Het proces tegen de lijfarts van Michael Jackson, Conrad Murray, is gisteren begonnen. De arts staat terecht voor dood door schuld: Hij zou de King of Pop een te hoge dosis propofol hebben toegediend. Murray zegt dat Jackson zelf te veel van het slaapmiddel heeft ingenomen. De zaak duurt naar verwachting zes weken. (AP, Novum)

Beluister bandopnamen waarop Jackson zwaar verdoofd lijkt via via nrcnext.nl/links