Nog dagen warm nazomerweer - in weekend files naar kust verwacht

Bewoners van de flat Grubbehoeve zitten op het terras van het eerder dit jaar gesloten café De Nachtegaal in Amsterdam. Foto NRC Handelsblad / Maurice Boyer

Het heerlijke nazomerweer van vandaag houdt tot en met het weekeinde aan. De ANWB verwacht daardoor vooral op zaterdag en zondag files op de wegen naar de kust.

De middagtemperatuur van vandaag lag, onder meer vanwege de weinige wind, tussen de 19 graden op de Wadden en de 25 graden in Limburg. Het prachtige nazomerweer houdt volgens Weeronline ook de komende dagen aan. Morgen begint de dag in grote delen van Nederland met nevel en mist, maar ‘s middags gaat de zon weer volop schijnen en ligt de temperatuur opnieuw tussen de 19 graden aan de kust en 25 graden in het binnenland.

Ook in het weekend nazomerweer - ANWB voorspelt files op kustwegen

De weersvoorspellingen voor het weekend zijn ook nog steeds erg goed. Vrijdag wordt volgens Weeronline een droge en zonnige dag met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Voor zaterdag en zondag wordt ongeveer hetzelfde voorspeld.

Vanwege het heerlijke weer verwacht de ANWB het druk worden op de wegen naar de kust. Zo is door werkzaamheden aan de Vlaketunnel de belangrijkste toegangsweg tot Zeeland, de A58, afgesloten. Het is komend weekend voor het laatst dat de tunnel afgesloten wordt. De afsluiting begint vrijdag om 22.00 uur en duurt tot zondag 17.00 uur. Verkeer moet omrijden via de naastgelegen Vlakebrug.