Kortkolom sport

Afellay: maandag aan kruisband geopereerd

Barcelona. Voetballer Ibrahim Afellay ondergaat maandag een ingreep aan zijn knie. Dat meldt zijn agentschap Sportpromotion vandaag. De international van Oranje verstapte zich afgelopen donderdag op de training van FC Barcelona en scheurde daarbij een kruisband. Voorwaarde voor de operatieve ingreep is wel dat al het vocht uit het kniegewricht verdwenen is. Afellay is naar verwachting zeker zes maanden uitgeschakeld. De exacte duur van de revalidatie kan pas na de operatie worden vastgesteld. Het EK begint over ruim acht maanden. (Novum)

PSV ontbindt contract van doelman Ramos

Eindhoven. PSV heeft het contract van Cassio Ramos per direct ontbonden. De Braziliaanse reservekeeper stond vier jaar onder contract bij de club uit Eindhoven en keert terug naar zijn geboorteland. Hij had nog een contract tot het einde van dit seizoen. Na de komst van de keepers Khalid Sinouh en Przemyslaw Tyton was er voor hem geen plaats meer bij PSV. De 24-jarige Ramos kwam vier jaar geleden van het Braziliaanse Gremio. Hij werd tussendoor verhuurd aan Sparta. Bij PSV heeft hij vijf duels in het eerste elftal gekeept. (Novum)

Solidaire Laudrup ook weg bij Real Mallorca

Palma. De Deen Michael Laudrup is gisteren opgestapt als trainer van Real Mallorca. De oud-speler van onder meer FC Barcelona en Ajax is solidair met zijn ontslagen assistent en landgenoot Erik Larsen. Die werd maandag ontslagen nadat hij de vicevoorzitter van Real Mallorca een „slecht persoon” had genoemd. Laudrup was pas één seizoen werkzaam op Mallorca. (Novum)

Volleybalsters nu tegen Italië in kwartfinale EK

Rome. De nationale volleybalsters hebben zich gisteren geplaatst voor de kwartfinales van het EK. In de tussenronde wonnen de Nederlandse vrouwen gisteren in vier sets van Azerbeidzjan: 23-25, 27-25, 25-16 en 25-17. Vanavond speelt de ploeg van bondscoach Avital Selinger voor een plaats in de halve finales van het EK tegen gastland Italië, dat zich door groepswinst rechtstreeks voor de kwartfinales plaatste en dus langer rust heeft gehad dan Nederland. (Novum)