Grieks parlement akkoord met nieuwe vastgoedbelasting

Caption: Protesters hold a Greek flag during a rally against austerity in front of the parliament in Athens September 27, 2011. The Greek parliament is expected to approve a deeply unpopular property tax on Tuesday to lure international lending inspectors back to Athens and release vital aid, even as demonstrators stepped up protests against more austerity. REUTERS/John Kolesidis (GREECE - Tags: POLITICS BUSINESS CIVIL UNREST)
Caption: Protesters hold a Greek flag during a rally against austerity in front of the parliament in Athens September 27, 2011. The Greek parliament is expected to approve a deeply unpopular property tax on Tuesday to lure international lending inspectors back to Athens and release vital aid, even as demonstrators stepped up protests against more austerity. REUTERS/John Kolesidis (GREECE - Tags: POLITICS BUSINESS CIVIL UNREST) Een demonstratie tegen de bezuinigingsmaatregelen voor het Griekse parlement in Athene. Foto Reuters / John Kolesidis

Het Griekse parlement is gisteren akkoord gegaan met een nieuwe belasting op vastgoed. Dat is een belangrijke stap van het land om meer steun van internationale schuldeisers te krijgen en daarmee een faillissement te voorkomen.

Dat meldt Dow Jones. De stemming was een cruciale test voor het vermogen van de Griekse regering om in de komende weken nieuwe hervormingen te laten goedkeuren en de door de Europese Centrale Bank, de Europese Commissie en het Internationaal Monetair Fonds gestelde begrotingsdoelstellingen voor dit en komend jaar te halen.

Deze week keren financiële inspecteurs van de trojka terug naar Griekenland om de voortgang van de invoering van nieuwe hervormingsmaatregelen door de regering van premier George Papandreou te onderzoeken. De straffe bezuinigingen en hervormingsmaatregelen die Athene moet invoeren zijn belangrijke voorwaarden voor de ontvangst van een volgend deel van de financiële noodhulp van de trojka aan Griekenland. Begin deze maand bleek dat Griekenland niet aan deze voorwaarden kon voldoen, waarna de trojka opnieuw onderhandelde met Griekenland over de voorwaarden
voor de noodsteun.

Interactieve graphic: Europa in cijfers